Προβλήματα στην περιοχή Ευξεινούπολη του Δήμου Ευκαρπίας

Προβλήματα στην περιοχή Ευξεινούπολη του Δήμου Ευκαρπίας

Αρ. Πρωτ. 7585/16.3.2010

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού Ευξεινούπολης του Δήμου Ευκαρπίας. Στον εν λόγω οικισμό εγκαταστάθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 περίπου 2.500 άτομα, Έλληνες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ο οικισμός εκτείνεται σε έκταση 450 στρεμμάτων περίπου, εκτός σχεδίου πόλεως και κατ΄επέκτασιν τα οικήματα που έχουν ανεγερθεί εκεί τα τελευταία 10-15 χρόνια είναι όλα αυθαίρετα. Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη, καθώς ο οικισμός βρίσκεται ανάμεσα στον υποσταθμό μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ και τις βιοτεχνικές μονάδες, που βρίσκονται στην περιοχή.

Εκτός, όμως, από τον αυθαίρετο χαρακτήρα του οικισμού, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα. Η περιοχή δεν εξυπηρετείται από αστική συγκοινωνία, δεν αστυνομεύεται και η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με δυσκολία, εξαιτίας των μεγάλων αποστάσεων. Ακόμη, δεν υπάρχει στην περιοχή δίκτυο υδροδότησης της ΕΥΑΘ και συνεπώς ο οικισμός υδροδοτείται από ιδιωτικές γεωτρήσεις, ενώ και οι αγροτικοί δρόμοι ασφαλτοστρώθηκαν την τελευταία πενταετία. Η εικόνα της περιοχής δεν συνάδει με τις συνθήκες διαβίωσης, που οφείλει να παρέχει η πολιτεία εν έτει 2010.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό του οικισμού της Ευξεινούπολης, έτσι ώστε οι κάτοικοί του να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες;

Απάντηση Υπουργείου